вівторок, 28 лютого 2017 р.

ЯК РОЗВИНУТИ УВАГУ





1. Привчайте себе уважно працювати в найрізноманітніших умовах і на­віть у шумній і відволікаючій обстановці. Треба намагатися не помі­чати того, що заважає роботі.

2. Систематично вправляйтеся в одночасному спостереженні декіль­кох об'єктів. Робити це треба так, щоб загальне сприйняття кожного об'єкта збереглося досить добре, і в той же час увага потрібно кон­центрувати на головному, виділяючи його із другорядного.

3. Тренуйтеся в переключенні уваги. Ці тренування повинні йти за трьома напрямками:

швидко переключати увагу з об'єкта на об'єкт; виділяти найважливіші об'єкти за рахунок другорядних; змінювати порядок переключення.

4. Розвивайте в себе вольові якості — це сприяє й розвитку стійкостіуваги. Змушуйте себе зосереджувати навіть тоді, коли цього робити не хочеться. Частіше додержуйтеся принципу «треба», а не «хочу». Починайте роботу з важкого і нецікавого, намагайтеся виконувати ті справи, які хочеться відкласти на потім, Чергуйте легкі й важкі справи, цікаві й нецікаві.

5. Частіше вдавайтесь до різних ігор: шахів, головоломок, спортивних ігор. Самі по собі вони не розвивають увагу. Це створює з їх допомо­гою ваше прагнення.

Джерело інформації: http://semenivska.ucoz.ua/publ/6-1-0-9

Немає коментарів:

Дописати коментар