четвер, 19 березня 2020 р.

Релаксаційні вправи, які знімають психічну напругу

Релаксація. Встати із заплющеними очима, руки вздовж тіла, ноги на ширині плечей, розслабитись. Уявіть, що у вашому сонячному сплетінні є згусток енергії, що випромінює яскраве світло. Визначте для себе його колір. Уявіть собі, що світло стає дедалі інтенсивнішим і виривається з вашого тіла, з пальців рук і ніг, з голови. Уявіть собі, що Ваше тіло світиться, як сонце, що вся кімната сповнилася світлом. Потім уявіть, що Ви – неймовірно сильний маяк, і з вашого тіла б'є джерело потужної енергії. Збережіть у собі це відчуття сили та життєвої енергії. Потягніться трішки й розплющте очі. Ви знову свіжі й бадьорі, готові ефективно працювати далі. А тепер уявіть собі, що світло поширюється далі й далі, поки не вкриє всю Землю...
Вправа "Хвилі" 
Сядьте зручніше, не напружуючи м'язи. Відпочивайте дайте тілу можливість розслабитися. Глибоко вдихніть, поступово втягуючи повітря носом, поки легені не наповняться. Видихніть плавно, теж через ніс, поки повністю не спорожните легені. Почніть новий цикл вправи, прислухайтеся до свого дихання. Не нагадує це морські хвилі? Легко набігає хвиля на берег (видих) і знову відкочується назад (вдих) . Зримо уявіть хвилі, їх плескіт, смак морської води, легенький подих бризу, насолоджуйтеся цими хвилинами.

Вправа «Програмування долі».Напишіть свій власний лозунг. Почніть так: «Щодо моєї участі в ЗНО, то я хотів(ла) би, щоб...». Продовжіть цей рядок. Неодмінно закінчіть словами: «І я можу це зробити!» Перечитуйте це гасло кожного разу перед сном. Повірте у свої сили.

Немає коментарів:

Дописати коментар